De Hramul orașului încep lucrările de construcție a Arenei Chișinău. Ce spune unul din atleții moldoveni

arena1-720×405

Duminică, 14 octombrie 2018, la ora 14:00 va avea loc evenimentul de lansare a construcției complexului multifuncțional de importanță națională „Chișinău Arena”.

La ceremonie vor participa președintele Parlamentului Andrian Candu, prim-ministru Pavel Filip, ministrul Economiei și Infrastructurii Chiril Gaburici, ministra Educației, Culturii și Cercetării Monica Babuc, precum și președintele companiei Summa, Selim BORA și arhitectul proiectului „Chișinău Arena”, Kerem Yazgan.

Evenimentul va avea loc în comuna Stăuceni, intersecția străzilor Calea Orheiului și Bucovinei, pe șantier.

Reputatul atlet moldovean Liviu Croitoru salută idea construirii complexului polivalent Arena Chişinău. Într-o postare pe Facebook, Croitoru susţine că Arena Chişinău este cel mai grandios proiect sportiv din ţară. „Ce poate fi mai stimulant în sport decât progresul care este observat? Nimic. Zi de zi, sute de tone de pământ sunt mișcate dintr-o parte în alta ca să aibă loc cel mai grandios proiect sportiv din ţara noastră. Mulţumim celor care achită impozite în buget şi investesc în viitorul țării”, se conţine în postarea lui Liviu Croitoru.

Liviu Croitoru a învins, în 2017, în cursa atletică din Cipru. De asemenea, atletul a obținut primul loc la maratonul caritabil „Wings for Life World Run”, care a avut loc în anul 2016, în Georgia. Liviu Croitoru va participa şi la Jocurile Olimpice de vară, care se vor desfășura în anul 2020, la Tokyo, Japonia.

Arena Chișinău va fi proiectată și construită de compania turcească SUMMA. Arena Chişinău va avea o capacitate de până la cinci mii de locuri și va putea găzdui diferite evenimente sportive, conferințe, expoziții sau concerte. Complexul va mai include o piscină olimpică, săli de fitnes, terenuri de tenis, un hotel, magazine și localuri de alimentație publică. Proiectul a fost anunțat în luna martie de către preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente