Ești pasionat/ă de tehnologii și de invenții? Înregistrează-te la Chișinău Mini Maker Faire

Cover_MMF

Te pasionează tehnologiile? Participă la Chișinău Mini Maker Faire, cel mai mare festival de tehnologie din Republica Moldova, revine pe 13 octombrie. Ediția din acest an este dedicată întregii familii și își așteaptă vizitatorii cu o expoziție impresionantă, ateliere captivante și inovații surprinzătoare, toate made in Moldova.

Îți place să meșterești lucruri surprinzătoare sau ești motivat să faci diferite descoperiri și să creezi soluții de optimizare, Chișinău Mini Maker Faire este pentru tine. Vino să cunoști makerii și entuziaștii tech din Moldova, să te inspiri, să afli detalii interesante și să stabilești contacte utile.

Evenimentul care se va desfășura la FabLab Chișinău și Tekwill se aliniază conceptului internațional Maker Faire, ce are loc în peste 38 de țări și are drept scop informarea, conectarea și extinderea comunității de entuziaști în tehnologie, creatori și inovatori. Primul Maker Faire care celebrează creativitatea, pasiunea pentru tehnologii, științe, artizanat și proiecte îndrăznețe, realizate cu propriile mâini a fost organizat în California în 2006, iar țara noastră s-a alăturat acestei mișcări în 2017.

Mini Maker Faire 2017_1

Festivalul este interactiv și educațional, oferind fiecărui participant, indiferent de vârstă, posibilitatea de a încerca lucruri noi, interesante, de a acumula cunoștințe într-un mod plăcut și distractiv.

Atelierele Mini Maker Faire vor transforma spațiile FabLab Chișinău și Tekwill într-un laborator uriaș, în care vei avea posibilitatea să testezi tehnologii dintre cele mai actuale – Arduino, 3D scanning, laser cutting, Raspberry Pi și să descoperi inginerul din tine cu ateliere de Rachetomodelism, circuite electrice. Cei cu „mâini de aur” sunt așteptați la Repair Cafe, Atelierul de pictură pe pânză de bumbac și cel de lucru cu lemnul. Nu rata și unul dintre punctele de atracție ale evenimentului – lansare rachete propulsate cu apă.

Mini Maker Faire_2

În zona Expo te așteptăm cu diferite workshop-uri tematice și demonstrații practice, la care vei putea experimenta și afla mai multe din secretele tehnologiilor moderne.

Vino împreună cu familia și prietenii, pe 13 octombrie, între orele 10:00 și 18:00, la FabLab Chișinău și Tekwill (str. Studenților 9/11). Mai multe detalii găsești pe pagina  de Facebook a evenimentului, iar pentru participare în cadrul workshopurilor – înregistrează-te AICI.

Evenimentul este organizat de către Tekwill și FabLab Chisinau. Parteneri de dezvoltare: Agenția Statelor Unite pentru Cooperare Internațională, Guvernul Suediei, Cooperarea Austriacă pentru Dezvoltare, Make: Magazine, Liechtenstein Development Service (LED). Companii partenere: NANU Market și Ellation Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente