/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Facebook a suspendat sute de pagini pentru încălcarea regulilor referitoare la spam

12 octombrie 2018, ora 16:55

Anunţul vine în contextul în care reţeaua de socializare face eforturi pentru a stopa utilizarea platformei în scopul dezinformării şi dezbinării înaintea alegerilor parţiale americane din noiembrie.

Facebook a închis paginile şi conturile menţionate din cauza încălcării în mod repetat a condiţiilor de utilizare referitoare la spam şi a “acţiunilor incorecte coordonate”, au scris şeful departamentului pentru securitate cibernetică de la Facebook, Nathaniel Gleicher, şi responsabilul de produs Oscar Rodriguez, într-un articol publicat pe blog.

“Numeroase persoane utilizează conturi false sau au mai multe conturi cu acelaşi nume şi publică o cantitate enormă de conţinut prin intermediul unei reţele de grupuri şi de pagini (pe Facebook, n.a.) pentru a direcţiona traficul către site-urile lor”, au explicat aceştia.

“Mulţi dintre aceştia au folosit aceleaşi tehnici pentru ca mesajele lor să pară populare pe Facebook, fără ca acest lucru să fie adevărat”.

Alte pagini şi conturi închise erau “uzine de reclame”, folosind Facebook pentru a-i face pe utilizatori să creadă că sunt forumuri de dezbateri politice, potrivit celor doi responsabili ai reţelei de socializare.

Facebook lucrează în prezent la crearea unei celule de criză la sediul său din Silicon Valley pentru ca reţeaua să nu poată fi utilizată în scopul influenţării rezultatelor viitoarelor alegeri din Brazilia şi Statele Unite, pregătind răspunsuri la potenţiale scenarii precum un val de ştiri false sau campanii care doresc să convingă oamenii, în mod greşit, că pot vota prin SMS.

Compania americană doreşte să împiedice repetarea incidentului referitor la influenţarea votanţilor survenit înaintea alegerilor prezidenţiale din Statele Unite în 2016, câştigate de Donald Trump.

Directorul reţelei de socializare, Mark Zuckerberg, a dat recent asigurări că Facebook este “mai bine pregătită” împotriva încercărilor de influenţare a comportamentului alegătorilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram