16:02:55 25.04.2024
Stiri

VIDEO // Spicherul Candu a explicat de ce a AMÂNAT în ultimul moment VOTUL pentru proiectul de lege de modificare a Constituției

Politică 12.10.2018 16:01 Vizualizări1875 Autor: Ziarul National
VIDEO // Spicherul Candu a explicat de ce a AMÂNAT în ultimul moment VOTUL pentru proiectul de lege de modificare a Constituției captură privesc.eu


Președintele Parlamentului, Andrian Candu, spune că e dezamăgit de faptul că există atât de multă „frustrare și supărare” în rândul deputaților și speră că până săptămâna viitoare parlamentarii vor înțelege că e vorba de „un moment unic”, când în Constituție poate fi introdusă sintagma „integrare europeană”.

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi în plenul Parlamentului nu ar fi trebuit să se întâmple. Am crezut sincer că unii colegi vor înțelege cât de important e să avem scris în Constituție că singurul vector de dezvoltare a R. Moldova este integrarea europeană. Am sperat că vor fi lăsate la o parte supărările și frustrările, iar fiecare dintre noi, indiferent de culoarea politică, va opta pentru integrarea europeană ca o cale ireversibilă pentru R. Moldova”, a declarat Candu, după ce a amânat votul în Parlament la acest proiect de lege, dezbătut timp de două ore astăzi în Parlament.

Democratul speră, totuși, că „în ceasul al 12-lea” unii deputați vor înțelege că e vorba de un „moment unic” și că trebuie de introdusă sintagma „integrare europeană” în Constituție. „În speranța că există posibilitatea de a convinge sau ca unii colegi să se convingă că trăim, poate, un moment unic în care avem șansa să modificăm Constituția, am solicitat plenului Parlamentului amânarea votului”.

Astfel, deputații vor fi nevoiți să-și spună ultimul cuvânt în această problemă săptămâna viitoare. „Doar o săptămână mai avem timp. Doar o săptămâna mai avem pentru a găsi un compromis, să înțelegem importanța momentului. Chiar trăiesc un sentiment de dezamăgire, după ce am văzut că frustrările și lupta politică a fost pusă mai presus de interesele R. Moldova”, a conchis acesta.

De menționat că fracțiunile PSRM, PCRM, PL și PLDM au anunțat că nu vor susține modificările propuse de PD. Argumentele acestor fracțiuni le puteți citi AICI.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md