METRO dă startul iniţiativei de colectare a deşeurilor electrice şi electronice

În cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a avut loc conferința de presă în cadrul căreia au fost înmânate primele 5 boxe pentru colectarea deşeurilor electrice şi electronice.

Începând cu data de 23 septembrie 2018 a intrat în vigoare Hotărârea  Guvernului pentru aprobarea Regulamentului privind deșeurile de echipamente electrice şi electronice, document ce stabilește măsurile de prevenire sau reducere a efectelor negative ale generării și gestionării deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). Conform acestei inițiative legislative agenții economici care plasează pe piață echipamentele electrice și electronice, au obligația sa asigure colectarea, in mod gratuit, acestor deșeuri şi să le transfere către companii specializate în prelucrarea lor.

METRO Moldova a fost prima compania, din comerț, care s-a asociat acestei inițiative şi a primit primele 3 boxe de colectare care au fost instalate în magazinele companiei din orașul Chişinău şi Bălţi. Prin aceasta inițiativă, METRO demonstrează că manifestă grijă faţă de mediul înconjurător, deoarece conform principiilor de afaceri ale companiei, METRO îşi asumă responsabilitatea pentru bunăstarea clienților, angajaților şi a mediului înconjurător unde aceștia trăiesc. Mai mult ca atât, compania METRO dorește să contribuie la informarea populației despre efectele nocive ale deșeurilor electrice şi electronice asupra mediului, precum şi privind drepturile cetățenilor în predarea deșeurilor electronice către producători, agenți economici. În acest sens, datorită contribuției partenerilor proiectului, inclusiv a companiei METRO Cash & Carry Moldova, a fost creat un spot video de informare, pe care îl poți urmări aici:

Consumatorii au posibilitatea să depună în cadrul magazinelor METRO, electrocasnicele şi echipamentele electrice deteriorate, de dimensiuni mici, în boxe special amenajate, în acest scop. Boxele sunt instalate la intrarea în magazine. Acestea conțin informare şi semnalizare specială.
Pana la finele anului este planificată organizarea mecanismului şi a procesului de colectare a electrocasnicelor şi echipamentelor electrice de dimensiuni mari.

METRO este unul din specialiştii internaţionali in domeniul vânzărilor en-gros şi retail. Compania își desfășoară activitatea în 35 țări și angajează peste 150,000 de oameni din întreaga lume. În anul financiar 2016/17, compania METRO a înregistrat un volum al vânzărilor de aproape €37 miliarde. Compania oferă soluții individualizate pentru a satisface cererea la nivel regional și internațional pentru clienții săi angrosiști și din vânzări cu amănuntul. Prin intermediul mărcilor sale comerciale METRO/MAKRO Cash & Carry și Real, precum și prin intermediul serviciilor de livrare și prin inițiativele privind digitalizarea, compania METRO stabilește standardele pentru viitor: focalizarea pe client, soluții digitale și modele de afaceri sustenabile. În Republica Moldova, compania METRO este prezentă din 2004, avand trei magazine, peste 25000 de articole in fiecare magazin si peste 600 de angajaţi.

Pentru mai multe informații accesați paginile www.metroag.de; www.metro.md

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.