Unul din suspecții care i-a tuns forțat pe doi tineri la Călărași, condamnat pentru omor în Italia, ar putea sta după gratii în R.Moldova

Sergiu Buruiană, unul dintre suspecții care i-a tuns forțat pe doi tineri la o benzinărie din Călărași, condamnat în Italia la 22 de ani de pușcărie pentru omor, ar putea sta după gratii în Republica Moldova.

Poliția Națională a anunțat că, astăzi, magistrații de la judecătoria Chișinău, sectorul Buiucani, au recunoscut sentința din Italia.

Astfel, în privința lui Buruiană Sergiu s-a aplicat măsura preventivă „arestare preventivă”, până la devenirea încheierii irevocabile. Termenul pedepsei urmează a fi calculat începând cu data pronunțării încheierii, 12 octombrie 2018.

Reamintim că doi tineri în vârstă de 19 ani au fost înjurați și agresați verbal și fizic pentru că aveau părul lung. Incidentul a avut loc la începutul lunii august, la o benzinărie din orașul Călărași. Cei doi tineri au fost tunși forțat de un grup de persoane, care erau sub influența băuturilor alcoolice.

Incidentul a fost făcut public de Ziarul de Gardă. Aceeași sursă a scris că o persoană din grupul care i-a tuns forțat pe cei doi tineri din Călărași a fost condamnat la închisoare în Italia pentru că ar fi participat alături de alți doi cetățeni ai R. Moldova la omorul unui cetățean în vârstă de 34 de ani din Tunisia.

Ulterior, Poliția Națională a declarat că a identificat șase bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, suspectați că ar fi implicați în acest caz. A fost inițiat un proces penal pentru a stabili toate circumstanțele și atrage la răspundere conform legii persoanele suspecte.