Principală  —  Ştiri  —  Social   —   UPDATE/Demontarea stâlpilor a fost anulată, fiind…

UPDATE/Demontarea stâlpilor a fost anulată, fiind identificată o altă soluție de asigurare a securității pentru vizita lui Erdogan

Foto: Facebook/Victor Chironda

În perioada 17-18 octombrie, președintele turc Recep Erdogan va efectua o vizită la Chișinău. În acest context, mai mulți piloni de protecție a trotuarului instalați în Scuarul Cehov vor fi demotanți în perioada vizitei oficialului.

UPDATE:

Activistul civic Victor Chironda vine cu precizarea că SPPS a identificat altă soluție pentru organizarea securității delegației, iar demontarea stâlpilor a fost  anulată, cei scoși fiind în proces de reinstalare.

Activistul civic Victor Chironda susține că potrivit Serviciului Protecție și Pază de Stat (SPPS), această măsură vine să asigure securitatea în zona respectivă.

„Așa cum delegația va avea numeroase automobile, parcarea lor necesită spațiu, iar carosabilul trebuie să română liber, pentru trecerea autospecialelor în caz de urgență”, a scris Chironda pe pagina sa de Facebook.

Activistul susține că și-a manifestat dezacordul în legătură cu acest fapt, și a propus Direcției de Transport și SPPS să identifice o altă soluție pentru asigurarea parcărilor delegației: „Eu înțeleg că vizita unui demnitar de rang înalt necesită măsuri sporite de securitate. Însă organizarea parcărilor pe trotuare este o practică nocivă și discriminatorie în adresa cetățenilor simpli”.

Contactat de Ziarul de Gardă pentru a obține mai multe informații în acest sens, ofițerul de presă al SPPS a menționat că va reveni în scurt timp cu detalii.

 

Foto: Facebook/Victor Chironda