Activista pentru apărarea drepturilor persoanelor LGBT, Angelica Frolov, s-a logodit în taină. „Poate în România îmi voi putea oficializa relația”

42795977_10214760327754772_5651066768324558848_o

Activista Angelica Frolov a anunțat în cadrul Zilei Internaționale a Coming-Outului că s-a logodit în secret cu iubita sa. Evenimentul s-a desfășurat la începutul lunii octombrie, în Grecia.

„Am venit aici să fac un mic coming-out. În data de 5 octombrie, eu și cu iubita mea ne-am logodit. Despre acest lucru cunoaște foarte punțină lume. Despre acest lucru nu cunoaște nici părinții mei, nici ai iubitei mele. Cunosc doar prietenii și feciorul meu. Am făcut acest lucru într-o vacanță în Grecia. Când am ajuns s-o facem a devenit o surpiză și pentru martore. Ele au aflat despre logodna noastră chiar acolo pe loc.

Dacă mă întrebați de ce nu știa nimeni, vreau să vă spun că a fost chiar complicat. Abia acum am înțeles că am făcut-o din cauza unei homofobii ascunse pe care încă o am. Nu am publicat nicăieri fotografiile de la acest eveniment. Nici acea fotografie unde noi ne sărutăm. Sinceră să fiu nu mă simt bine atunci când bărbații scriu în comentrarii „Hmm ce de tare îmi place când se sărută două femei lesbiene. Eu mă excit de la asta”. Îmi este așa de neplăcut acest lucru când bărbații simt excitații de la acest sărut. Pentru mine sărutul nu este despre sex, este despre dragoste și gingășie.

Această homofobie internalizată m-a făcut să-mi ascund logodna, deși sunt o persoană publică. Poate cândva în Republica Moldova, dar mai degrabă în România va fi cel puțin parteneriat. Atunci voi avea posibilitatea să-mi oficializez relația. Până atunci voi purta acest inel cu mândrie și respect”, a povestit Angelica în fața zecilor de oameni prezenți la evenimentul dedicat coming-outului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente