16:25:07 24.04.2024
Stiri

DECLARAȚIE: „Cooperarea R. Moldova cu NATO contribuie la promovarea securităţii şi stabilităţii în regiune şi pe continentul european”

Politică 11.10.2018 15:52 Vizualizări1319 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE: „Cooperarea R. Moldova cu NATO contribuie la promovarea securităţii şi stabilităţii în regiune şi pe continentul european”


„Cooperarea Republicii Moldova cu NATO contribuie la promovarea securităţii şi stabilităţii în regiune şi pe continentul european, dar şi a valorilor comune, iar Guvernul îşi propune să dinamizeze dialogul politic şi cooperarea practică reciproc avantajoasă cu Alianţa Nord-Atlantică”.

Declarația îi aparține secretarului de stat de la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tatiana Molcean, și a fost făcută mierucir, în cadrul conferinței „Parteneriatul Republica Moldova – NATO: realizări şi perspective”.

Potrivit secretarului de stat, expertiza şi asistenţa NATO constituie o contribuţie valoroasă la consolidarea securităţii ţării şi a cetăţenilor Republicii Moldova.

Tatiana Molcean a trecut în revistă domeniile prioritare în cooperarea cu Alianţa Nord-Atlantică, menționând promovarea dialogului politic pe subiecte de securitate, implementarea Pachetului de asistenţă NATO pentru consolidarea capacităţilor de apărare şi securitate ale Republicii Moldova şi a Planului Individual de Acţiuni al Parteneriatului (IPAP) Republica Moldova-NATO pentru anii 2017-2019, conlucrarea în combaterea noilor ameninţări la adresa securităţii, implementarea proiectelor în cadrul Programului Ştiinţa pentru Pace şi Securitate şi altele.

Participanţii la conferinţă au discutat despre schimbările din mediul european şi cel internaţional de securitate, modalităţi de contracarare a noilor provocări şi ameninţări şi posibilităţile de cooperare a statelor membre şi partenere NATO pentru a le face faţă cu succes.

Menționăm că, la o întâlnire de ieri a Tatianei Molcean cu adjunctul asistentului Secretarului General NATO pentru Afaceri Politice şi Politica de Securitate, James Appathurai, oficialul de la Alianța Nord-Atlantică a subliniat disponibilitatea instituției pe care o reprezintă de a oferi în continuare expertiza şi asistenţa necesară în promovarea reformelor, în special în modernizarea sectorului de securitate şi apărare al Republicii Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md