Salvatorii au încheiat lucrările de intervenție pentru demontarea construcțiilor instabile de la etajele afectate de explozia din bd. Moscovei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Salvatorii au încheiat lucrările de intervenție pentru demontarea construcțiilor instabile de la etajele afectate de deflagrația dintr-un bloc din bulevardul Moscovei 11/5. Acțiunile neîntrerupte ale angajaților IGSU au durat cinci zile și au fost finalizate în seara zilei de 10 octombrie.

Misiunea salvatorilor și pompierilor a constat în efectuarea lucrărilor de căutare, salvare, deblocare și recuperare. Pe parcursul mai multor zile, angajații IGSU au întreprins lucrări riscante de deblocare a plitelor de beton de la etajele 14, 15, 16 și 17. Mai mult, salvatorii au recuperat pentru localnici o parte din bunurile pierdute sub ruine și au asigurat pătrunderea acestora la etajele mai puțin afectate.

Conform informației Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, pe parcursul zilei de 10 octombrie, la Spitalul Feroviar Central din Chișinău, au fost cazate încă 7 persoane, astfel în total rămân a fi cazate 29 persoane, care anterior au fost evacuate din blocul de pe bd. Moscovei 11/5.

Totodată, la Institutul de Medicină Urgentă mai rămân a fi internate două persoane traumatizate, iar angajatul IGSU continuă tratamentul în Spitalul militar republican al MAI.

În total la lichidarea consecințelor exploziei pe parcursul zilei de ieri au lucrat peste 80 de persoane din cadrul IGSU, IGP, Departamentul Trupelor de Carabinieri dar și administrația publica locală. Circumstanțele și cauza producerii deflagrației urmează a fi stabilită de organele de drept.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...