(foto) Lucrările de curățare a locului exploziei din blocul de la Rîșcani au fost finalizate. 29 de persoane rămân cazate la Spitalul Feroviar

deblocaj

Salvatorii au finisat lucrările de intervenție pentru demontarea construcțiilor instabile de la etajele afectate de deflagrație pe bulevardul Moscovei 11/5. Lucrările de intervenție au durat 5 zile și au fost finalizate în seara zilei de 10 octombrie.

Misiunea salvatorilor și pompierilor a constat în efectuarea lucrărilor de căutare, salvare, deblocare și recuperare. Pe parcursul a mai multor zile angajații IGSU au întreprins lucrări de deblocare a plitelor de beton de la etajele 14, 15, 16 și 17.

Salvatorii au recuperat pentru localnici o parte din bunurile pierdute sub ruine și au asigurat pătrunderea acestora la etajele mai puțin afectate. Pe parcursul zilei de 10 octombrie, la Spitalul Feroviar Central din mun. Chișinău, au fost cazate încă 7 persoane, astfel în total rămân a fi cazate 29 persoane, care anterior au fost evacuate din blocul de pe bd. Moscovei 11/5.

lucrari finisate
lucrari finisate1
lucrari finisate2
lucrari finisate3
lucrari finisate5
lucrari finisate6
lucrari finisate7
lucrari finisate9
lucrari finisate11
lucrari finisate12
lucrari finisate14
lucrari finisate15

Totodată la Institutul de Medicină Urgentă mai rămân a fi internate 2 persoane traumatizate, iar angajatul IGSU continuă tratamentul în Spitalul militar republican al MAI. În total la lichidarea consecințelor exploziei pe parcursul zilei de ieri au lucrat peste 80 de persoane din cadrul IGSU, IGP, Departamentul Trupelor de Carabinieri dar și administrația publica locală. Circumstanțele și cauza producerii deflagrației urmează a fi stabilită de organele de drept.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente