/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Festivalul Toamnei. Copiii au dansat pe ritmurile pieselor lui Adrian Ursu la o grădiniță din Capitală

missing
10 octombrie 2018, ora 19:31

Curtea grădiniței 216 din sectorul Botanica semăna astăzi cu un mușuroi de furnici. Doar că plin de culoare. Zeci de copii, însoțiti de părinți, au organizat un adevărat târg tomnatic, la care au expus desene, ikebane și copturi aromate.
– Prima merge?
– Na!
– Uite, asta-i cea mai gustoasă, ți-am ales-o cea mai cea mai mare!

Pregătite din dragoste și cu mare grijă pentru copilașii noștri. MUSCA 00:15-00:20 Avem totul făcut de casă cu mâna noastră, fursecuri, jeleu. La moment avem vreo 500 de lei deja. Ceva costă 5 lei, ceva 10 lei”, Ina Nazarenco, părinte

Ina spune că a lucrat și nopțile pentru a pregăti masa de sărbătoare, iar soțul împreună cu copiii au pus la punct decorul.

Vreo trei zile am pierdut. Cumpărături la magazin, după aceea împreună cu soțul și cu copiii la bucătărie vreo două zile le-am pierdut. Tot ce este de făcut cu mâna, lucruri interesante, decorul și la pregătirea copturilor gustoase care apoi le mănâncă ei cu un ceai, sigur că le place și au participat chiar cu mare râvneală”, Ina Nazarenco, părinte

Cei mici s-au lăudat și ei cu lucrări inedite, dar au recunoscut că fără ajutorul părinților nu s-ar fi descurcat.

– Am pregătit un desen, dar l-am lăsat acasă și am adus un arici pe care l-a făcut surioara mea.
– Dar ți-a fost greu să-l faci?
– Nu, eu am venit de la grădiniță și ariciul era gata.

– Plăcinte.
– Le-ai făcut cu mama?
– Da. Cu brânzică.

Am creat din castani, am făcut un suport pentru o lumânare și am pus o lumânare și deci dacă cineva o să vrea să o ia, ă o pună pe masă, să aibă în casă o dispoziție de toamnă. Mami a făcut-o singură, ea era la grădiniță.

La restaurant s-au confecționat pateurile. Pentru că sunt bucătar-șef acolo și de aceea și am venit cu surpriză.

Pentru a fi în ton cu toamna, copiii au îmbrăcat costume colorate și s-au transformat în dovlecei, fasole sau mere.

Copiii sunt foarte bucuroși că a venit sărbătoarea dată. Ei de dimineață erau bucuroși că s-au întâlnit cu prietenii, că azi vom fi o echipă împreună, strugurașii. Ne pregătim deja de vreo două săptămâni, suntem în azartul sărbătorii”, Svetlana, educatoare

Surpriza zilei, interpretul Adrian Ursu, i-a facut pe copii sa danseze ca în filmele din Bollywood.

Părinții au decis, eu pot să vă zic că a fost o surpriză și pentru mine că va fi prezent la sărbătoare. A venit gratis. A fost un invitat special din partea unui părinte”, Ala Guțu, directoarea grădiniței 216

Toți banii colectați în cadrul târgului vor fi cheltuiți pe jocuri și materiale didactice pentru copii. În total au fost adunați în jur de 14 mii de lei.

Reporter: Diana Popa
Imagini: Tudor Bigu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram