‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 aprilie, 2024
11.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleUn fermier din Canada poate deveni cel mai mare producător ecologic din America de...

Un fermier din Canada poate deveni cel mai mare producător ecologic din America de Nord

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Travis Heide și-a construit o ferma în estul Saskatchewan, acum patru ani. A început cu 7 000 de acri, iar în 2014 prelucra deja 40 000 de acri, bazându-se mai mult pe principiile agriculturii ecologice. Dacă în viitorul apropiat va reuşi să producă 100% culturi organice, va avea cea mai mare fermă ecologică din Canada sau chiar din America de Nord, scrie The Western Producer.

„În acest an creştem culturi în proporţie 50/50 mod tradițional și organic, anul viitor planificăm 75% organic, iar peste un an, vom cultiva 100% producție ecologică”, a spus Heide.

Heide a crescut la o fermă obișnuită, însă crede că producția ecologică este mai profitabilă din punct de vedere economic. În primul rând, cererea de produse ecologice este în continuă creștere, și, în al doilea rând, nu sunt administrate îngrășăminte chimice, astfel crește semnificativ rentabilitatea. El a comparat costurile de producere a inului crescut ecologic și costul inului altor agricultori, care au aplicat tehnologia tradițională. Cheltuielile lor au fost de două sau trei ori mai mari, decât ale lui Heide, iar producţia a fost vândută la acelaşi preţ.

FOTO: laterre.ca

În Canada, piața produselor ecologice certificate este estimată la 5,4 miliarde de dolari, exporturile de produse organice fiind de peste 500 milioane dolari pe an. Experiența lui Travis dezaprobă convingerea populară, că este imposibil să se obțină profit din agricultura ecologică implementată pe suprafeţe mari.

„Dacă un tânăr fermier poate să pornească de la zero și să construiască, la fel ca mine, o fermă singur, fără achiziții regulate de semințe, produse chimice și îngrășăminte, cred că vom fi o amenințare incredibilă pentru existența companiilor mari. Acestea au înrobit fermierii prin datorii și împrumuturi. Dacă experiența mea va fi utilă altor fermieri și va da speranță pentru o agricultură independentă, voi fi foarte fericit”, a spus Heide.

Heide creşte cu succes grâu ecologic de primăvară, mazăre, linte, năut, in și lucernă. Dacă alți fermieri îi vor urma exemplul, acest lucru poate schimba fundamental balanța puterii în sectorul agroindustrial. Companiile mari, potrivit lui Heide, dezaprobă practica sa.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›