„Ne vedem în viitor”. Echipa Ignite te invită la eveniment prin intermediul unei scrisori parcă rupte din sci-fi

27752164_1972960889608962_8363047993525944437_n

Ignite Chișinău, pentru a cincea oară, vine să descoase viitorul și tehnologiile revoluționare. Pe 10 noiembrie, la Centrul de Excelență „Tekwill”, 20 de speakeri din Republica Moldova și de peste hotare vor aprinde scena cu discursuri futuriste. Echipa Ignite Chișinău vă invită la acest eveniment printr-o scrisoare parcă ruptă din sci-fi.

„Doar imaginează-ți că

urci în mașina timpului și călătorești înapoi în anul 1700 – vreme în care lumea era mereu în pană de energie, tot transportul se ținea pe fân, iar comunicarea la distanță însemna să strigi din toți plămânii sau, în cel mai rezonant caz, să arunci în aer proiectile grele.

Când te vezi ajuns acolo, alegi un om și îl readuci în 2018, îl plimbi un pic împrejur și vezi cum reacționează. E imposibil pentru noi să înțelegem cum va percepe el acele capsule strălucitoare care se întrec pe străzi, acel punct paranormal care îți arată unde te afli pe o hartă generată virtual, performance-ul lui Justin Bieber pe Internet, când el de fapt se află peste ocean, și multe alte „vrăjitorii” de neconceput. Toate acestea, însă, înainte să-i explici ce înseamnă SpaceX sau teoria relativității.

Doar imaginează-ți…

– Salut! Bine ai venit în anul 2341.

O ființă suprainteligentă, printr-un declic al termosului vertical de aproximativ 10 metri înălțime, te salută într-o nouă lume. Ai fost crionizat timp de 322 de ani. Ai învins moartea, cum s-ar zice. Ai fost conservat sute de ani, doar ca să poți să vezi lumina zilei într-o altă lume. O lume în care Republica Moldova s-a desființat, la Colibabovca s-a deschis un aerodrom cu rachete care transportă turiști pe Jupiter, duty-free-urile împreună cu punctele vamale au fost șterse cu radiera, iar microbuzul 171, pur și simplu, nu mai există. O altă ordine. Cu alți oameni. Cu alte întrebări, puteri și manifestări.

Cu sute de ani în urmă, nimeni nu a crezut că poți să bei o pastilă așa încât boala să îți fie luată cu mâna. Suntem sceptici astăzi, dar mâine nu se știe ce tehnologii revoluționăm. Progresul tehnologic e exponențial. Cu fiecare deceniu, tot mai apăsat.

Azi primești un like pe Facebook, pe 10 noiembrie vii la Ignite Chișinău „the Future”, dar în 2026 poate ciocnim un pahar de Ice Wine pe Marte? Nu fi limitat de imaginația care se trage din experiența ta și pe care o folosești pentru a evoca previziunile viitorului. Dacă ți-aș spune că vei trăi 500 de ani, instinctul tău îmi va spune că aserțiunea mea e stupidă, pentru că nimeni în istorie nu a trăit atât. Da, adevărat, nimeni în trecut nu a trăit 500 de ani. Dar nimeni nu a zburat cu avioane înainte de a fi inventate avioanele.

Te invit să petrecem timpul împreună pentru a vedea ce tehnologii și inovații a mai pus la cale viitorul pentru noi.”

Ne vedem în viitor,

Ignite Chișinău „the Future”

 

Detalii despre primele noutăți anunțate pot fi regăsite pe pagina de Facebook Ignite Chișinău. Până pe 15 octombrie 2018, este valabilă oferta Very-Early-Bird care aduce participanților cele mai mici prețuri la biletele de acces care pot fi procurate aici.

***

Ediția „Ignite: the Future” este organizată de către Seed Forum Moldova (iHUB Chișinău) cu suportul partenerului general Kaufland.

Ignite a ajuns în Republica Moldova cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida) în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC”.

Parteneri: Tekwill, Ellation Moldova. Parteneri media: diez.md, locals.md, unimedia.info, fest.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente