Două victime ale exploziei din bd. Moscovei rămân internate la Spitalul de Urgență. Alți 22 locatari ai blocului, cazați temporar la Spitalul Feroviar

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Două persoane traumatizate în urma exploziei din bulevardul Moscovei 11/5 rămân a fi internate la Institutul de Medicină Urgentă, iar la Spitalul Feroviar Central din municipiul Chișinău s-au adresat și au fost cazați temporar 22 oameni, care anterior au fost evacuați din bloc. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, pe parcursul zilei de 9 octombrie, 54 de persoane, locatari a blocului au avut posibilitatea să-și recupereze o parte din bunurile materiale aflate în apartamente.

La fața locului continuă lucrările de demontare și curățare a fragmentelor de beton prăbușite la etajele afectate de deflagrație. În continuare funcționează celula de criză condusă de șeful IGSU general-maiorul Mihail Harabagiu, care ia decizii privind gestionarea activității forțelor implicate la lichidarea consecințelor deflagrației.

În total pentru lichidarea consecințelor exploziei la fața locului pe bulevardul Moscovei 11/5 activează peste 100 de persoane responsabile din cadrul IGSU, IGP, Departamentul Trupelor de Carabinieri și autorități publice. În curtea blocului funcționează un cort, unde voluntarii pe parcursul zilei donează obiecte de primă necesitate și bunuri persoanelor sinistrate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...