07:59:45 29.03.2024
Stiri

Avertisment pentru utilizatorii Whatsapp. Un mesaj poate oferi ACCES la contul oricui

Știri 09.10.2018 18:02 Vizualizări1812 Autor: Ziarul National


Avertisment pentru utilizatorii Whatsapp. Un mesaj poate oferi ACCES la contul oricui Sursa: digi24.ro

Avertisment pentru utilizatorii Whatsapp! Hackerii pot accesa mesajele celor care folosesc această aplicaţie şi le pot bloca inclusiv contul. Detalii exacte ale atacului nu au fost dezvăluite, dar au legătură cu mesajul automat al lui WhatsApp şi accesarea mesageriei vocale a victimei.

WhatsApp este văzut ca una din cele mai sigure aplicaţii de acest gen, în ciuda faptului că este deţinută de Facebook care a admis că a oferit hackerilor acces la 50 de milioane de conturi.

Experţii în securitate de la Sophos, un dezvoltator și furnizor de securitate din Marea Britanie, au atras atenţia asupra unor probleme ale WhatsApp care pot lăsa utilizatorii fără cont. De tot ce are nevoie un hacker este numărul de telefon pentru a putea accesa mesajele.

Când aplicaţia este instalată, trimite prin SMS un cod de verificare a numărului de telefon, cod format din şase cifre. În mod normal, oricine ar observa că primeşte un mesaj, dar cercetătorii spun că hackerii acţionează doar noaptea, având astfel acces la contul oricui de pe telefonul lor. Ei pot reuşi chiar să blocheze astfel utilizatorul, încât să nu-şi mai poată accesa contul, scriu jurnaliştii britanici de la The Sun.

WhatsApp a ajuns la 1,5 miliarde de utilizatori, iar în fiecare zi sunt transmise prin intermediul serviciului 60 de miliarde de mesaje. Astfel, îşi consolidează poziţia de lider pe piaţa aplicaţiilor de mesagerie instantă.

Sursa: digi24.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md