15:56:01 25.04.2024
Stiri

Toate blocurile de locuit din Chișinău vor fi VERIFICATE: Specialiștii vor căuta butelii de gaz utilizate ILEGAL

Social 09.10.2018 19:00 Vizualizări1952 Autor: Ziarul National
Toate blocurile de locuit din Chișinău vor fi VERIFICATE: Specialiștii vor căuta butelii de gaz utilizate ILEGAL


După explozia produsă sâmbătă-seară în blocul de locuit de pe bd. Moscovei 11/5, peste 200 de chișinăueni au telefonat la Dispeceratul central municipal pentru a reclama cazuri de folosire ilegală a beteliilor cu gaz lichefiat.

Drept urmare, preturile de sector din municipiul Chișinău vor constitui comisii speciale care vor inspecta blocurile de locuit pentru a depista cazurile de folosire ilicită a buteliilor de gaz lichefiat în apartamente.

Din comisiile respective vor face parte reprezentanţii preturii de sector, ai Direcţiei generale-locativ comunale şi amenajate, Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţii Excepţionale, Inspectoratului General de Poliţie şi Agenţiei pentru Supraveghere Tehnică.

În caz că vor depista butelii de caz utilizate ilegal, comisiile vor întreprinde măsuri pentru înlăturarea riscurilor ca urmare a exploatării acestora.

Decizia a fost luată în cadrul şedinţei Comisiei pentru situaţii excepţionale a municipiului Chişinău, convocată de primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu.

Aceeași comisie a mai decis că agenţii economici vor fi informaţi suplimentar despre interzicerea folosirii neautorizate a buteliilor cu gaz lichefiat în activitatea de comerţ şi prestări servicii. Totodată, unităţile de comerţ ambulant amplasate în zonele publice din oraş care folosesc ilegal buteliile cu gaz lichefiat vor fi evacuate de către preturile de sector.

În ceea ce privește explozia produsă sâmbăta trecută în blocul de pe bd. Moscovei 11/5, Primăria municipiului Chișinău a creat o comisie specială care va evalua consecinţele deflagraţiei, va verifica locuinţele care au avut de suferit şi va evalua pagubele suportate de către proprietari.

Menţionăm că în urma exploziei produse în blocul de locuinţe de pe bd. Moscova, 11/5 din sectorul Râşcani au fost avariate șase apartamente. Toţi locatarii din cele 120 de apartamente din blocul locativ sunt evacuaţi.

Pe moment, 18 persoane sunt cazate în unul dintre spitalele din Chişinău.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md