‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriStrugurii de masă s-au scumpit cu aproape 20%

Strugurii de masă s-au scumpit cu aproape 20%

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Analiştii EastFruit remarcă, pentru săptămâna trecută, o creştere bruscă a preţurilor angro înregistrată pentru strugurii de masă. S-au scumpit soiurile roşii şi negre de masă, dar şi soiul Moldova, unul dintre cele mai populare la noi în ţară. Soiurile roşii şi soiul Moldova s-au scumpit, în medie cu 17%, iar soiurile negre cu 18,2%. Preţurile indicate anterior pentru soiurile albe au rămas fără schimbări.

În prezent, cele mai scăzute prețuri de pe piață sunt stabilite pentru soiurile de struguri albi, care costă aproximativ 0,35 dolari/kg în comerţul angro. Producătorii de soiuri negre vând strugurii cu 0,38 dolari/kg, iar restul cu 0,41 dolari/kg. Prețul minim pentru soiurile albe este de 0,30 dolari/kg.

Moldova se numără printre 20 cei mai mari exportatori mondiali de struguri de masă, majorând activ volumul exporturilor. În anul calendaristic 2017, Moldova a reușit să exporte, pentru prima dată, peste 80 de mii de tone de struguri, ceea ce a adus venituri din export de 38,6 de milioane de dolari. Aproximativ jumătate din struguri sunt exportaţi în Rusia. În ultima perioadă, exportul de struguri moldovenești către România creşte activ, constituind deja o treime din total.

În 2017, mai mult de o mie de tone de struguri de masă din Moldova au fost exportate în Irak și Letonia și aproximativ o mie de tone în Polonia și Ucraina. Strugurii de masă ajung și în Mongolia. În anul trecut 197 de tone au fost livrate în Mongolia.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›