/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Asasinarea jurnalistei Victoria Marinova. Poliţia din Ruse, declaraţii OFICIALE despre bărbatul reţinut

09 octombrie 2018, ora 16:02

„Bărbatul este reţinut 24 de ore şi cooperează cu anchetatorii”, a transmis Poliţia din Ruse, citată de site-ul de ştiri BNR.bg.

Anchetatorii bulgari afirmă că individul reţinut, un român de origine ucraineană, oferă în acest moment date pentru a clarifica faptul că nu a comis crima.

Comisia Europeană a cerut luni Bulgariei să efectueze o anchetă rapidă în privinţa uciderii jurnalistei Viktoria Marinova.

Ministrul bulgar de Interne, Mladen Marinov, a transmis că nu există indicii că uciderea jurnalistei de investigaţii Victoria Marinova ar avea legătură cu anchetele ei privind corupţia. Ultimul reportaj al Victoriei Marinova, directoare şi prezentatoare a postului regional TVN din Ruse, se referea la deturnarea de fonduri publice, într-un caz în care sunt acuzaţi de implicare o serie de politicieni şi oameni de afaceri. Jurnalista, în vârstă de 30 de ani, a fost găsită moartă într-un parc din Ruse.

MAE a anunţat, marţi, că autorităţile bulgare nu au notificat nimic, până în prezent, cu privire la reţinerea sau arestarea unui cetăţean român în cazul uciderii jurnalistei în Bulgaria, în contextul în care în un cetăţean român a fost reţinut de poliţia bulgară, potrivit ziarului bulgar Dnevnik.

„Ambasada României în Republica Bulgaria are în atenţie cazul semnalat şi a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la identitatea şi cetăţenia persoanei în cauză. Până la acest moment, misiunea diplomatică nu a fost notificată de către autorităţile locale cu privire la reţinerea/arestarea unui cetăţean român sub astfel de acuzaţii şi nici nu a primit solicitări de asistenţă consulară cu privire la un astfel de caz”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a adăugat că “ambasada României la Sofia menţine cazul în atenţie şi este în contact permanent cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în limita competenţelor, dacă situaţia o va impune”.

Procurorii bulgari au declarat că femeia de 30 de ani au fost abuzată sexual, bătută şi sufocată. Corpul acesteia a fost găsit într-un parc din apropierea Dunării, sâmbătă la Ruse.

Directoare şi prezentatoare la postul regional TVN din Ruse, ultimul reportaj al Victoriei Marinova se referea la deturnarea de fonduri publice, într-un caz în care sunt acuzaţi de implicare o serie de politicieni şi oameni de afaceri.

Victoria Marinova, directoarea şi prezentatoare a postului regional TVN din Bulgaria, a fost ucisă cu brutalitate în noaptea de sâmbătă spre duminică, în timp ce făcea jogging, fiind al treilea jurnalist asasinat în Uniunea Europeană în mai puţin de un an, informează Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP).

În vârstă de 30 de ani, Victoria Marinova era implicată în mai multe investigaţii jurnalistice privind corupţia din Bulgaria, a mai precizat OCCRP pe Twitter.

Ea este cel de-al treilea jurnalist european asasinat în mai puţin de un an, după Daphne Caruana Galizia în Malta şi Jan Kuciak în Slovacia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram