/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Când va fi supus votului proiectul privind introducerea sintagmei „integrare europeană” în Constituție

missing
09 octombrie 2018, ora 14:54

„Așa cum știți, astăzi, în Coaliția de guvernare, pentru votarea acestei legi nu există voturi suficiente, iar PLDM și PL încă nu s-au pronunțat referitor la modul în care vor vota sau au înaintat diferite condiții pentru acest vot. Termenul în care mai putem vota expiră curând, de aceea am decis, împreună cu colegii, ca în ședințele următoare din săptămâna aceasta să supunem votului acest proiect de lege, iar fiecare deputat va avea ocazia să demonstreze dacă este cu adevărat pro-european sau dacă folosește această sintagmă doar ca element electoral”, a punctat președintele PDM.

Acesta a mai spun că scopul pentru care se intenționează introducerea acestei sintagme în Constituție este acela de a face și mai clară direcția strategică de modernizare a Republicii Moldova, iar ideea de integrare europeană să fie depolitizată și să nu fie supusă speculațiilor electorale.

Amintim că, anterior PL și PLDM au declarat că vor vota în favoarea introducerii sintagmei de „integrare europeană” în Constituţie dacă la pachet se va vota și proiectul care prevede modificarea Art. 13 din Legea Supremă în vederea înlocuirii „limbii moldoveneşti” cu „limba română” ca limbă de stat în Republica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram