08:32:47 16.04.2024
Stiri

Igor Dodon îl întreabă Vlad Plahotniuc „ce fel de abordare pro-Moldova” are, dacă vrea sintagma de „integrare europeană” în Constituție

Politică 09.10.2018 14:28 Vizualizări1431 Autor: Ziarul National
Igor Dodon îl întreabă Vlad Plahotniuc „ce fel de abordare pro-Moldova” are, dacă vrea sintagma de „integrare europeană” în Constituție facebook


Președintele Igor Dodon susține că atât el, cât și fracțiunea Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) nu va semna sau vota inițiativa Partidului Democrat (PD) de a introduce în Constituție sintagma „integrare europeană”, așa cum a anunțat astăzi Vlad Plahotniuc.

Potrivit șefului statului, nu este corect ca „viziunile ideologice ale unui partid” să fie introduse în Constituție.

„Ce fel de abordare pro-Moldova e aceasta? Se vede ca PD încă nu s-a lămurit cu propriile convingeri și vrea să profite de două idei politice, fără a fi credibil pe niciuna dintre ele. Consider că modificarea Constituției, prin introducerea punctului privind integrarea europeana, este în detrimentul echilibrului din societate”, spune oficialul.

De asemenea, șeful statului afirmă că R. Moldova este deja divizată între diferiți vectori geopolitici și între diferite concepte de dezvoltare. „Dar aceste dispute trebuie rezolvate pe cale electorală, la alegeri sau prin referendum, unde poporul să decidă vectorul de integrare și dezvoltare. Alegerile parlamentare vor arata cel mai bine ce doresc cetățenii și nu trebuie modificată Constituția acum, în grabă, fără consens social larg și pe sfârșit de mandat politic”, a mai adăugat Dodon.

Astăzi, liderul PD, Vlad Plahotniuc, a anunțat că în ședințele următoare ale Parlamentului va fi supusă votului inițiativa de introducere în Constituție a sintagmei „integrare europeană”. Acesta a mai spus că nu va accepta niciun compromis, „iar fiecare deputat va avea ocazia să demonstreze dacă este proeuropean în realitate sau dacă folosește sintagma doar ca element electoral”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md