Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Explozia de pe bd. Moscovei:…

Explozia de pe bd. Moscovei: În curtea blocului a fost instalat un cort, unde pot fi donate bunuri

Pentru lichidarea consecințelor situației excepționale sunt antrenați peste 100 de reprezentanți ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență  al MAI (IGSU), Inspectoratul General de Poliție (IGP), Departamentul Trupelor de Carabinieri, dar și membri ai autorităților publice locale. În curtea blocului funcționează un cort instalat de IGSU, unde doritorii pot dona bunuri de primă necesitate.

Responsabilii sunt implicați în gestionarea situației pentru lichidarea consecințelor deflagrației. Angajații IGSU continuă deblocarea plitelor de beton și demontarea fragmentelor construcțiilor care au avariat apartamentele de la etajele 14, 15 și 16 a scării nr.6.

Potrivit ultimelor date,  în urma deflagrației a fost confirmat decesul a patru persoane – o femeie în vârstă de 30 de ani, un minor de 4 ani, un bărbat în vârstă de 77 de ani decedat la spital, dar și a unei femei identitatea căreia urmează a fi stabilită.

Conform informației Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale la Spitalul Feroviar din mun. Chișinău s-au adresat și au fost cazați temporar 18 oameni evacuați din scara afectată de explozie. La Institutul de Medicină Urgentă mai rămân a fi internate 3 persoane traumatizate, dintre care și un angajat al IGSU.