‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 29 martie, 2024
20.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriThe Wall Street Journal: Recolta record de grâu din Rusia amenință bunăstarea fermierilor americani

The Wall Street Journal: Recolta record de grâu din Rusia amenință bunăstarea fermierilor americani

‹ adv ›
‹ adv ›

Recolta record de grâu din Rusia și volumul exporturilor rusești amenință bunăstarea fermierilor din SUA, care nu reușesc astfel să facă față concurenței, notează TASS, citând materialele din The Wall Street Journal. Potrivit sursei, avantajul cerealelor rusești este prețul, care are legătură directă cu deprecierea rublei față de dolarul american.

Sursa citată scrie că, în timp ce prețul cerealelor pe piețele mondiale este în scădere permanentă, agricultura rusă înflorește. Cifrele arată că Federația Rusă a exportat peste 40 de milioane de tone de grâu în sezonul agricol trecut (încheiat la 30 iunie), adică aproximativ două ori mai mult decât cu un an mai devreme. Aceasta fiind cea mai mare cantitate exportată de o ţară în ultimul sfert de secol, notează sursa. În 2016, Rusia s-a clasat pe primul loc în ceea ce privește exporturile de grâu, devansând Statele Unite, iar în 2018 a repetat recordul, mai scrie publicația.

Creșterea concurenței din partea Rusiei pe această piață amenință bunăstarea fermierilor americani, notează The Wall Street Journal. După cum adaugă publicația, acest lucru se întâmplă într-un moment în care tot mai multe întreprinderi agricole din Statele Unite se închid.

În plus, disputele comerciale pe care le duce în prezent SUA cu China, dar și alte țări, ar putea face grâul rus și mai atractiv dacă cei mai mari importatori vor introduce taxe de retorsiune asupra cerealelor americane. China a introdus deja taxe în valoare de 25% pentru grâul din Statele Unite, dar până acum Moscova nu a putut să profite de acest lucru din cauza restricțiilor de import chinezești, inclusiv din partea Federației Ruse, mai notează The Wall Street Journal.

În 2017, Rusia a avut o recoltă record de cereale în valoare de 135.4 milioane de tone. Recolta din 2018, potrivit previziunilor Ministerului rus al Agriculturii, este de așteptat să ajungă la 105 milioane de tone. În septembrie, autoritățile ruse au coborât așteptările pentru exportul de cereale în sezonul 2018-2019 (începând cu 1 iulie 2018), de la 44-45 milioane tone, la 35-37 milioane tone.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii