Air Moldova va primi avioane noi

Reprezentanții companiei aeriene românești Blue Air, care a devenit principalul acționar al Air Moldova, au declarat astăzi că intenționează nu doar să păstreze statutul de companie aeriană națională pe care îl are Air Moldova, dar și să dezvolte semnificativ acest potențial, transformând compania în unul din cei mai buni operatori regionali.

Directorul general Blue Air, Marius Puiu, a menționat că există trei priorități principale: majorarea flotei Air Moldova, extinderea destinațiilor curselor, precum și asigurarea unui produs calitativ și accesibil pentru pasageri.

Directorul general Blue Air a felicitat partea moldovenească, dar și autoritățile și cetățenii moldoveni cu această reușită. Totodată, el i-a salutat pe colaboratorii Air Moldova care vor avea ocazia să lucreze în marea familie Blue Air cu peste 1.000 de angajați și peste 30 de aeronave.

Directorul comercial al companiei, Tudor Constantinescu, a dat asigurări că datorită eforturilor comune va fi asigurată o creștere stabilă și dezvoltarea Air Moldova, care va deveni un reprezentant de vază al familiei companiilor aeriene europene.

Directorul Air Moldova, Iulian Scorpan, i-a felicitat pe toți cu acest eveniment important din istoria aviației de pasageri moldovenești. El a dat asigurări că din acest moment, compania va avea un nou impuls de dezvoltare.

Fiind întrebați despre soarta companiei moldovenești după privatizare, dar și despre datoriile acesteia, reprezentanții Blue Air au comunicat că nici profilul, nici denumirea, nici identitatea Air Moldova nu se vor schimba.

Compania își va continua activitatea, dar va avea deja acces la resurse și posibilități suplimentare. În privința datoriilor, partea română a confirmat angajamentele pe care și le-a asumat odată cu semnarea contractului de cumpărare a Air Moldova.


Potrivit acestor angajamente, în viitoarele luni va începe achitarea datoriilor istorice ale Air Moldova.

Air Moldova a fost vândută companiei Civil Aviation Group SRL, care gestionează compania aeriană românească Blu Air . Decizia a fost luată de comisia de concurs.

Valoarea tranzacției de vânzare–cumpărare depășește suma de 1,2 miliarde de lei, dintre care 50 de milioane de lei au fost transferați la bugetul de stat, restul sumei reprezintă datoriile companiei Air Moldova, care investitorul s-a obligat să le achite.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.