3,5 milioane de români „au apărat familia tradițională”. Rezultatele oficiale ale Referendumului din România

61990887

La Referendumul din 6 și 7 octombrie, unde cetățenii au fost chemați să voteze pentru specificarea în Constituție a faptului că se pot căsători oficial doar „un bărbat și o femeie” s-au prezentat puțin peste 20%. Dintre aceștia, 93,45% au votat pentru modificarea Constituției, 6,55% au votat contra iar 1,97% și-au stricat buletinele sau au exprimat greșit opțiunea de vot.

În cifre, putem spune că 3,46 milioane de români au votat pentru modificarea Constituției. În jur de 242 de mii au votat contra, iar 74 de mii din buletine au fost invalidate.

Rezultatele sunt însă irelevante, întrucât pentru ca acestea să fie luate în calcul, trebuia să fie prezenți la vot cel puțin 30% din alegători. În registrul alegătorilor sunt puțin peste 18 milioane de români.

Referendumul a fost convocat după ce un grup susținut de Biserica Ortodoxă și cea Romano-Catolică, Coaliția pentru Familie a colectat 3 milioane de semnături. Înainte de acest referendum pragul de validare pentru un referendum era de 50%.

Dintre partidele care au îndemnat alegătorii să meargă la vot au fost PSD, PMP, PRU, PRM și Noua Dreaptă. O poziție neutră a fost luată de opoziția din PNL. Principala mișcare ce promova boicotul a fost USR.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente