Premiul Nobel pentru Economie 2018. Cine sunt câștigătorii din acest an

image-2018-10-8-22745812-41-william-nordhaus-paul-romer

Premiul Nobel pentru economie 2018, va fi oferit lui William Nordhaus şi Paul Romer, doi cercetători americani. Oamenii de știință au fost premiați pentru pentru cercetările lor în domenii care implică dezvoltarea sustenabilă pe termen lung în economia globală şi bunăstarea populaţiei la nivel mondial.

William D. Northaus este profesor al Universităţii Yale, cunoscut pentru cercetările asupra consecinţelor economice ale încălzirii globale, iar Paul Romer a fost economist-şef al Băncii Mondiale.

Astfel, cercetarea lui Nordhaus arată că cel mai eficient remediu pentru problemele cauzate de emisiile de gaze cu efect de seră este ca taxele pentru emisiile de carbon să fie impuse uniform în toate țările.

Totodată, lucrarea lui Paul Romer (Stern School of Business) a demonstrat cum acumularea de idei poate susţine creşterea economică sustenabilă pe termen lung, potrivit Comitetului Nobel.

Premiul, care conţine şi un cec de 9 milioane de coroane suedeze (aproximativ 860.000 de euro) va fi împărţit între cei doi laureaţi şi va fi decernat pe 10 decembrie la Stockholm.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente