Patru persoane rămân supravegheate de medici în urma exploziei de la Rîșcani. Care este situația victimelor exploziei de la Rîșcani

dse 1

Patru persoane rămân în continuare sub supravegherea medicilor, potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Astfel, starea femeii internate în stare gravă rămâne în continuare la fel, dar stabilă. Aceast are 33 de ani și a fost internată cu traume și arsuri în urma exploziei. 

Un alt pacient în vârstă de 32 de ani, care a suferit traumatism asociat, contuzia toracelui și traumatism abdominal închis, este internat în secția Traume Asociate pentru monitorizare și continuarea tratamentului. În prezent starea pacientului este stabilă.

La data de 7 octombrie curent, s-a adresat pentru asistență medicală o altă pacientă care a avut de suferit în urma aceleași explozii. Femeia a fost diagnosticată cu traumatism cranio-cerebral, starea de sănătate este de gravitate medie, fiind internată pentru continuarea tratamentui conservativ.

La fel, la spitalul Municipal Sfânta Treime este internată o persoană, cu reacții post-stres și care se află sub supravegherea medicilor.

La solicitarea Ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu, toate persoanele care au rămas fără locuințe în urma exploziei, au fost cazate la spitalul Clinic al MSMPS (fostul spital al Căii Ferate), unde beneficiază de asistență medicală și psihologică. În prezent sunt cazate 8 persoane.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente