Explozia din sectorul Râșcani: O femeie de 33 ani, în stare gravă. Alte două persoane au suferit traumatisme

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a informat astăzi despre starea de sănătate a persoanelor care au avut de suferit în urma exploziei din sectorul Râșcani al capitalei. Potrivit instituției, o femeie se află în stare gravă, alte două au suferit traumatisme, iar o persoană este internată cu reacții post-stres.

Astfel, la Institutul de Medicină Urgentă, în secția Reanimare rămâne internată o pacientă în vârstă de 33 de ani, diagnosticată cu politraumatism și combustie termică în regiunea membrelor superioare și inferioare. La moment starea de sănătate este gravă, dar stabilă.

Un alt pacient în vârstă de 32 de ani, care a suferit traumatism asociat, contuzia toracelui și traumatism abdominal închis, este internat în secția Traume Asociate pentru monitorizare și continuarea tratamentului. În prezent starea pacientului este stabilă.

La data de 7 octombriet, s-a adresat pentru asistență medicală o altă pacientă care a avut de suferit în urma aceleași explozii. Femeia a fost diagnosticată cu traumatism cranio-cerebral, starea de sănătate este de gravitate medie, fiind internată pentru continuarea tratamentui conservativ.

La fel, la spitalul Municipal Sfânta Treime este internată o persoană, cu reacții post-stres și care se află sub supravegherea medicilor.

La solicitarea Ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu, toate persoanele care au rămas fără locuințe în urma exploziei, au fost cazate la spitalul Clinic al MSMPS (fostul spital al Căii Ferate), unde beneficiază de asistență medicală și psihologică. La moment acolo sunt cazate 8 persoane.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.