(video) Lewis Hamilton a câştigat în Japonia după un contact Verstappen-Vettel. Reacţia ultimului

Lewis Hamilton a câștigat fără emoții în Japonia și și-a consolidat prima poziție în clasament după ce Sebastian Vettel a terminat doar pe locul 6 în urma unui acroșaj cu Max Verstappen în debutul cursei.

Victoria britanicului a fost a 71-a din cariera sa şia a 9-a din actualul sezon. De asemenea, este a cincea victorie consecutivă a echipei Mercedes-AMG Petronas Motorsport pe circuitul Suzuka.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Marele Premiu al Japoniei a consolidat poziția de lider în clasamentul general a lui Lewis Hamilton la 67 de puncte în fața lui Sebastian Vettel cu numai 4 curse înainte de finalul sezonului. Pilotul Scuderiei Ferrari mai are șanse pur teoretice pentru a ajunge din nou în fruntea clasamentului.

La capătul primului tur, înaintea șicanei Casio, olandezul Verstappen a blocat roțile pe frânare și l-a obstrucționat pe Kimi Raikkonen. Pentru acea manevră, Verstappen a fost penalizat și a trebuit să cedeze 5 secunde la schimbul de pneuri. După perioada cu safety-car, în turul 8, Sebastian Vettel l-a atacat pe pilotul Red Bull Racing în virajul Spoon. Cei doi s-au lovit, Vettel s-a răsucit, însă acesta a fost considerat un incident de cursă.

“Am văzut spaţiu şi m-am dus. Apoi, este cumva în stilul său (Max Verstappen), atunci când vede că se apropie cineva, face tot posibilul pentru a-şi păstra locul, chiar dacă este prea târziu…Am fost unul lângă altul şi nu puteam să-mi schimb traiectoria. Ar fi trebuit să-mi lase spaţiu şi să mă atace în virajul următor, dar nu…”, a afirmat Vettel după cursă.

În ciuda penalizării primite, Verstappen a ajuns pe locul 3, iar în ultimele minute chiar a amenințat locul secund al lui Valtteri Bottas.

Cu toate astea, Daniel Ricciardo (Red Bull) a fost omul zilei, după ce a avut o revenire spectaculoasă: a început cursa din poziția a 15-a și a terminat pe locul al patrulea.

Cât priveşte reacţia lui Vettel în urma noii duble înregistrate de Mercedes-AMG, acesta a spus:

“Ultimele curse au fost foarte uşoare pentru Mercedes. Vom vedea ce se poate întâmpla, dar noi vom face tot posibilul. Ar trebui să li se întâmple ceva…Vom vedea la următoarea cursă”.

Până la finalul sezonului au mai rămas doar 4 curse! Următorul Grand Prix din calendarul Formulei 1 va fi Marele Premiu din SUA, urmate de alte două la fel peste ocean şi ultimul în Abu Dhabi.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/