Trei persoane decedate în urma exploziei din sectorul Rîșcani. Decizia luată de autorități

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Trei persoane au decedat, iar alte nouă, inclusiv un pompier au suferit diverse traume în urma deflagrației produsă noaptea trecută într-un apartament din bulevardul Moscovei 11/6 din sectorul Rîșcani al capitalei. Potrivit ultimelor informații, explozia a avut loc la etajul 16 al blocului, fiind afectate apartamentele de la etajele 13, 14, 15, 16, 17, și 18.

Corpurile neînsuflețite al unui bărbat și al unui copil au fost depistate de salvatori la etajul al paisprezecelea. Totodată, în urma leziunilor obținute, un bărbat în vârstă de 77 de ani a decedat în spital. Viața pompierului este în afara pericolului.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, sub dărâmături ar mai putea fi și alte persoane, întrucât există persoane date dispărute. Astfel, misiunea de căutare-deblocare în urma exploziei continuă neîntrerupt.

Vedeți și: Explozie într-un bloc din capitală! Se confirmă moartea a două persoane

În această dimineață, premierul Pavel Filip a convocat de urgență Comisia Situații Excepționale. Astfel, s-a luat decizia de a achita câte 50 de mii de lei, ajutor din partea Guvernului, familiilor în care sunt decedați. La fel, vor fi compensate pierderile locatarilor, ale căror apartamente au fost distruse.

Responsabilii de la Primăria Chișinău susțin că în scara blocului locuiau în jur de 200 de persoane. O parte dintre cei evacuați au mers la rude și prieteni. 20 de persoane au fost cazate la Spitalul Sfânta Treime din capitală.

Pe parcursul zilei de azi grupuri de specialiști, salvatori și pompieri din cadrul IGSU vor întreprinde acțiuni de stabilizare și fortificare a construcțiilor apartamentelor afectate de explozie. Potrivit deciziei luate de conducerea IGSU, fortificarea elementelor clădirii va fi efectuată de urgență pentru ca salvatorii și pompierii se poată continua misiunea de căutare a posibililor victime.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...