(video) „De ce nu e voie să vorbim cu colegul de bancă?” Un elev din Chișinău a creat un vlog în care abordează problemele din educație

43111094_352863485450864_6217435867900805120_n

Ciprian Rafael Raețchi are 13 ani și învață la Liceul „Prometeu-Prim”. Se preocupă deja de problemele cu care sistemul educațional din Moldova se confruntă, motiv pentru care tânărul a decis să-și împartă opiniile cu larga comunitate de utilizatori online prin intermediul unui vlog. 

„Cred că este important să vorbesc, pentru că puțini tineri o fac. Motivația mea este idea că învățăm într-un sistem școlar cu foarte multe probleme, care nu reușește să pregătească tinerii pentru lumea reală. Altă motivație ar fi faptul că tinerii nu sunt ascultați în societate. Dacă ești tânăr nu ai voie să faci o observație unei persoane în vârstă, asta suntem învățați”, ne-a spus Ciprian.

Tânărul elev mai este interesat și de fotografie (ne-a invitat să-l urmărim pe Instagram @ciprian_raphael) și este și voluntar la organizația ASIST. Îi place să vorbească în public și să cunoască oameni noi, exact pasiunile de care un vlogger are nevoie (îl găsiți pe Facebook pentru detaliile activității lui: https://www.facebook.com/RRaetchi/).

Puteți urmări mai jos două episoade: despre uniformele în școli și despre cum la școală suntem învățați să lucrăm prea mult în mod individual, și foarte puțin în echipe:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente