Reacția conducerii: Filip a convocat ședință dis-de-dimineață. Dodon s-a declarat disponibil să acorde ajutor material

43302824_1879182055533887_9052104585224650752_o

Autoritățile centrale au reacționat și ele în urma exploziei de ieri din blocul locativ de la Rîșcani. Prim-ministrul Pavel Filip a convocat de dimineață, de la ora 8:00 o ședință de urgență cu toți șefii de instituții care gestionează situația creată. Igor Dodon, președintele țării a scris un status pe facebook unde a menționat că transmite condoleanțe și că este dispus să ofere sprijin material tuturor celor afectați.

Primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu a transmis și el condoleanțele persoanelor care au avut de suferit în urma exploziei:

„Suntem alături de persoanele care au fost internați în spital in urma exploziei și le dorim sa se refacă cât mai curând posibil atât fizic cât și psihologic. Aduc sincere mulțumiri echipelor de salvatori si pompieri care au reacționat promt și profesionist într-o situație de criză fără precedent pentru municipiul Chișinău”, a scris Codreanu.

Acesta a mai scris că a trimis la fața locului 80 de pachete de mâncare, să fie trimiși persoanele care trebuie cazate temporar la tabere și sanatoriile din țară disponibile, și a alocat 10 milioane de lei.

„Exprim sincere condoleanţe rudelor persoanelor decedate. Sînt dispus să ofer sprijin, inclusiv material, tuturor familiilor care au avut de suferit, în special celor care au rămas fără locuinţe. Este foarte important să nu admitem ca oamenii să rămînă în stradă în perioada rece a anului”, a precizat în statusul său președintele Igor Dodon.

La rândul său Pavel Filip a menționat în ședința Comisiei pentru siutații excepționale că mulțumește pentru intervenție tuturor instituțiilor implicate.

„Responsabilitatea este să curățăm locul și să restabilim. Am văzut oameni voluntari care s-au oferit și au dat ajutorul necesar, unii din ei luând acasă. Este dovada unei manifestări de solidaritate”, a punctat Pavel Filip pe finalul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale.

Prim-ministrul a mers și la fața locului unde a avut loc explozia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente