Deflagrație/ Sub dărâmături ar mai putea fi persoane decedate. Nu se știe nimic despre soarta a trei locatari

07 octombrie 2018, ora 10:23

Mihail Harabagiu a mai declarat că deflagrația a afectat pe verticală etajele 13-18. Potrivit lui, sinistrații au fost cazați într-o sală sportivă a unui spital. De asemenea, șeful IGSU spune că a fost convocată comisia municipală pentru situații excepționale în sarcina căreia s-a pus să asigure cazarea temporară și alimentarea celor evacuați.

Ministra sănătății, Silvia Radu, a menționat că din cele 10 persoane care au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale, în dimineața zilei de azi internate au rămas doar două persoane – pompierul, viața căruia se află în afara oricărui pericol și o locatară, care se află în stare gravă. Potrivit ei, de la miezu nopții la Spitalul de Urgență a fost declarat cod roșu de intervenții.

Viceprimarul Nistor Grozavu spune că în scara nr. 6 a blocului, unde a avut loc deflagrația, în total locuiesc circa 200 de persoane. După explozie, o parte dintre acestea au plecat la rude. În plus, au fost și voluntari care i-au luat pe la casele lor pe sinistrați și astfel numărul celor care s-au adresat după ajutor este mai mic. „Serviciile municipale au curățat strada pentru că bulevardul era plin de cioburi de sticlă. Astăzi vom curăța și vegetația. Ascensorul trebuie să-l restabilim și toate rețelele inginerești din scară”, a spus Nistor Grozavu. Potrivit lui, pereții de bază ai blocului nu au fost afectați.

Premierul Pavel Filip a menționat că trebuie făută o expertiză tegnică a blocului. Pentru cazarea sinistraților, prim-ministrul a adus drept exemplu Spitalul Căii Ferate, pe care l-a vizitat recent, dar și alte spitale, menționând că trebuie asigurat minimumul de condiții pentru aceste persoane. „Rog să fie făcută o estimare pentru ajutorul financiar și oferirea sumelor necesare. Dacă restabilirea blocului nu va fi posibil din punct de vedere tehnic, atunci vom identifica posibilități de acordare a unui loc de trai”, a spus premierul.

Pavel Filip a cerut să fie făcute controale în celealte apartamente ale blocului. „Să vedem cauzele, motivele. Blocul nu a fost conectat la gaz și pericolul că și alte apartamente utilizează butelii de gaz este unul foarte mare. Este nevoie și de alte controale pentru a preveni asemenea situații”, a spus oficialul.

Preliminar, o posibilă cauză a deflagrației ar fi o butelie de gaz.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram