/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

/VIDEO/ Ce ajutor vor primi victimele exploziei și unde Filip a ordonat ca acestea să fie cazate

missing
07 octombrie 2018, ora 10:26

Viceprimarului Nistor Grozavu a declarat că în blocul în care s-a produs explozia locuiesc 200 de persoane, iar zece apartamente au fost deteriorate. În cazul locatarilor din cinci apartamente vor fi căutate soluții pentru cazare pe o perioadă mai lungă. Viceprimarul a mai spus că trebuie efectuată o expertiză tehnică a blocului. Necesită reparații rețelele inginerești, dar și ascensorul scrie IPN.

Potrivit șefului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Mihail Harabagiu, informația despre producerea exploziei a parvenit la ora 22.42. Ajunși la fața locului, angajații IGSU au stabilit că explozia a afectat apartamentele de la etajele 14,15,16 și 17. Sub dărâmături au fost descoperite cadavrele unei femei și unui copil, iar un bărbat a decedat la spital.

Persoanele evacuate au fost cazate în sala de sport a Spitalului „Sfânta Treime”, fie au ales să meargă la rude și prieteni. Intervenția la fața locului continuă. Sub dărâmături ar putea fi și alte persoane. Deocamdată nu se cunoaște ce a declanșat explozia, dar la etajul 16 a fost descoperită o butelie de gaz, cu robinetul deschis.

Ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Silvia Radu, a declarat că la spital au fost transportate nouă persoane, dimineață rămâneau internate două: o femeie care a suferit traumatisme grave și un pompier, starea căruia este stabilă.

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari, a declarat că sub dărâmături ar mai putea fi o bătrână.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram