/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO. VIDEO/ Explozie într-un bloc de pe bd. Moscovei: Trei persoane au murit, iar șase au fost internate la spital

07 octombrie 2018, ora 08:01

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), explozia a afectat apartamentele de la etajele 14,15,16,17 din scara nr. nr.6 a blocului. În procesul de cercetare, salvatorii și pompierii au depistat două cadavre inclusiv și trupul neînsuflețit a unui minor. Corpurile neînsuflețite au fost găsite la etajul 14.

Salvatorii și pompierii au evacuat toate persoanele din scara blocului. În urma deflagrației 6 persoane au fost internate la spital cu diverse traumatisme, inclusiv un angajat al IGSU. Potrivit ultimilor informații, pompierul este în stare stabilă, primind contuzii și leziuni ușoare. În urma leziunilor obținute, un bărbat în vîrstă de 77 de ani a decedat în spital. Potrivit datelor preliminare în urma exploziei au decedat 3 persoane. La fața locului IGSU a instituit o celulă de criză.

Pentru intervenție în total au fost antrenate 16 unități de tehnică specială și aproape 100 de angajați IGSU, fiind ridicată pe alertă întreagă garnizoană a mun. Chișinău. Pentru stabilirea circumstanțelor deflagrației activează organele de drept.

La fața locului sunt antrenați grupul de psihologi al IGSU pentru acordarea asistenței psihologice sinistraților. Salvatorii și pompierii efectuează lucrări de deblocare și căutare în interiorul clădirii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram