(foto, video) Oficial: 3 persoane decedate. Ce se mai cunoaște la această oră despre explozia din sectorul Râșcani

dse 1

O explozie violentă a avut loc ieri, în Sectorul Rîșcani. Potrivit primelor date oficiale publicate de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, inițial au fost depistate două cadavre, inclusiv un minor, iar o a treia victimă, un bărbat de 77 de ani, a decedat la spital.

Potrivit datelor făcute publice în cadrul Ședinței Celulei de Criză din cadrul Guvernului, au fost 9 persoane internate în spitale dintre care au rămas  peste noapte doar două persoane. Este vorba de pompierul care a avut de suferit, iar o femeie se află în prezent în stare gravă.

Încă se efectuează lucrări de căutare, și se presupune că s-ar afla persoane sub dărâmături.

Potrivit lui Nistor Grozavu, în scară trăiau peste 200 de locuitori. O bună parte a plecat la cunoștințe de rude, iar mai târziu mai mulți voluntari au luat persoane care au avut nevoie de ajutor peste noapte.

Sunt afectate, totodată, 10 apartamente, pentru care ar trebui să fie găsite cazare pe termen scurt, iar pentru alte două apartamente cazare pe termen lung.

Potrivit comunicatului, explozia a avut loc în jurul orei 22:40, pompierii fiind alertați prin apel la serviciul 112 la ora 22:42. La fața locului au intervenit 7 echipe de salvatori și pompieri.

Explozia a afectat apartamentele de la etajele 14, 15, 16 și 17 din scara 6 a blocului. Din primele cercetări, salvatorii au depistat două cadavre, inclusiv a unui minor. Șase persoane au fost internate în spital cu diferite leziuni, printre care și un pompier, care în prezent se află în stare stabilă.

La spital a decedat un bărbat în vârstă de 77 de ani, ridicând bilanțul la 3 morți.

În total, in intervenție au fost folosite 16 unități de tehnică specială și peste 100 de angajați ai IGSU.

Oficial nu este stabilită cauza, aceasta urmând să fie făcută în urma mai multor investigații.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente