13:27:54 24.04.2024
Stiri

FOTO // A 17-a ediție a Zilei Naționale a Vinului: 60 de standuri cu peste 1 000 de vinuri în Piața Marii Adunări Naționale

Economie 06.10.2018 18:42 Vizualizări1774 Autor: Ziarul National
FOTO // A 17-a ediție a Zilei Naționale a Vinului: 60 de standuri cu peste 1 000 de vinuri în Piața Marii Adunări Naționale


Cea mai importantă sărbătoare națională dedicată vinului a fost inaugurată astăzi în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău.

A 17-a ediție a Zilei Naționale a Vinului întâmpină vizitatorii cu o ofertă tentantă: 60 de standuri cu peste 1 000 de vinuri, 20 de ansambluri etno-folclorice și interpreți care vor evolua pe scenă, patru zone tematice ce vor găzdui master-classuri despre arta de a savura „Vin din sufletul Moldovei”, un târg de meșteșugărit, master-class de dans popular, lansări de carte și multe alte activități, menite să pună în valoare tradițiile acestei țări.

Programul festiv a fost deschis solemn de către oficiali, care au elogiat de pe scenă munca tuturor actorilor din industria vitivinicolă și au trecut în agendă realizările ramurii.

„Suntem o țară cu oameni primitori și deschiși și, așa cum arată și spotul de promovare al țării, oameni care îl cinstesc cu generozitate din puținul lor pe orice oaspete care le trece pragul. Nu contează ce ai acasă, întotdeauna se vor găsi un pahar de vin și o plăcintă care să încălzească sufletul oricărui trecător”, a spus Pavel Filip de pe scena din PMAN.

Potrivit acestuia, vinurile moldovenești au devenit o carte de vizită a R. Moldova, mai ales că acestea sunt expuse tot mai des nu doar în Europa, dar și în SUA, Japonia și China. „Vinurile noastre câștigă medalii după medalii în fiecare an, avem deja peste 400 de distincții la concursurile internaționale, medalii care au urcat R. Moldova în topul țărilor europene la acest capitol. Iar noi, ca autorități, ne simțim responsabili să oferim condiții pentru ca acest sector să se dezvolte în continuare”, a subliniat prim-ministrul.

Marele Premiu pentru merite deosebite în domeniul vitivinicol a fost acordat producătorului de vinuri „Sălcuța”.

În premieră, Ziua Națională a Vinului este sărbătorită și la Snagov, România.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md