(foto) Inventatori din Moldova, premiați la un târg internațional de invenții în Turcia

dip1
Foto: usm.md

În perioada 27-29 septembrie, Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) a participat la cea de-a treia ediție a Târgului Internațional al Invențiilor ISIF’18, care s-a desfășurat la Istanbul, Turcia. Printre participanții premiați cu medalii s-au aflat și inventatori din Moldova.

La expoziție au participat reprezentanți din aproximativ 30 de țări, care au prezentat aproximativ 400 de invenții și tehnologii noi. Un juriu format din experți internaționali a apreciat invențiile participanților, iar cele mai bune exponate au fost premiate cu medalii de aur, argint și bronz, precum și cu premii speciale.

AGEPI a participat la Târgul Internațional al Invențiilor ISIF’18 cu un stand expozițional, la care au fost prezentate elaborări ale inventatorilor din țară. Juriul a apreciat efortul cercetătorilor Universităţii de Stat din Moldova după cum urmează:

# Diplomă și Medalie de bronz lui Vasile Guţanu pentru lucrarea „Water and air purification from hydrogen sulfide”. Această lucrare a fost apreciată de Clubul de Inventatori din Georgia cu Diplomă şi Medalie de Aur.

#Diplomă și Medalie de argint grupului de autori: Maria Beldiga, Alexandru Beldiga, Tudor Bragaru, Gheorghe Căpățână pentru lucrarea „eLearning Intelligent Learning Support (LISS)”. Pentru aceeași elaborare grupului de autori i-a fost oferită și Diploma Oficiului de Proprietatea Industrială a Republicii Macedonia.

168 249

Foto: usm.md

La rândul său, AGEPI a acordat 3 medalii și un premiu special pentru lucrările prezentate de inventatori din Indonezia, Maroc, Georgia și respectiv Germania.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente