/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Unii au cântat, alții au dansat. Elevi din România s-au prins într-o horă, iar cei din Republica Moldova le-au cântat profesorilor

missing
05 octombrie 2018, ora 19:44

Presa de la București scrie că peste 400 de elevi ai Liceului “Grigore Tocilescu” din Mizil s-au prins în Hora Unirii şi au omagiat astfel şi Anul Centenar. Actiunea a fost inițiată de Consiliul Școlar al Elevilor, iar la ea au participat toți copiii şi profesorii din liceu. Dansatorii s-au îmbrăcat în ii sau în cămăşi albe. Și dacă în România s-a dansat pentru profesori, în Republica Moldova elevii le-au dedidat cântece și versuri. De dimineață, profesorii liceului Gheorghe Asachi din capitală au fost surprinși de elevi, care au întins o pancartă în fața instituției de învățământ cu versuri dedicate lor. Mai mult, aceștia le-au interpretat renumita piesă „Iubiți învățători”.

Și elevii liceului Spiru Haret din Chișinău și-au surprins profesorii cu un mesaj emoționant.

A venit ziua voastră, dragi profesori. A venit ziua în care noi, elevii, vă putem mărturisi tot ce avem pe suflet.

Vă mulțumim vouă, profesorilor, pentru efortul depus în creșterea și educarea noastră. Fiți sănătoși, căci fericiți vă facem noi!

În Republica Moldova sunt peste 1200 de școli și circa 50 de mii de profesori. Ziua Internațională a Educației se sărbătorește la nivel mondial din anul 1994, la inițiativa UNESCO.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram