Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ „Profesori, nu cerșetor”. Pedagogii…

VIDEO „Profesori, nu cerșetor”. Pedagogii au protestat pentru a cere salarii decente

Foto: Facebook/OccupyGuguță

În timp ce unii sărbătoreau Ziua Pedagogului la concerte, mai mulți profesori, dar și membrii OccupyGuguță și-au dat întâlnire în fața Guvernului pentru a cere salarii decente. Flash mobul este organizat la o lună după ce profesorii au depus o petiție pentru majorarea salariilor, fără a primi însă vreun răspuns din partea autorităților. 

Deși au planificat să protesteze în fața Guvernului, profesorii nu au fost lăsați să treacă în fața clădirii din motive de securitate. Guvernul a fost înconjurat de mai mulți polițiști, care i-au informat pe protestatari că o delegație oficială se află sub protecția și paza de stat, iar accesul cetățenilor a fost sistat temporar în zona respectivă. Ulterior, cu pancarte în mâini, aceștia au protestat pe străzi.

„Pentru a ne întreține familiile, sunt nevoiți să mergem să facem și alte activități, căci salariul de pedagog este mic. Simt că suntem ignorați, că se fac presiuni și se toarnă noroi asupra noastră. Acest lucru demonstrează un singur lucru, că Guvernarea nu are nevoie de noi, de profesori”, a menționat o profesoară prezentă la flash mob.

„Educația este un domeniu prioritar în țara noastră, la fel ca oriunde în lume. Nu știu totuși de ce la noi în țară guvernul nu o consideră un domeniu prioritar”, a spus un cetățean care s-a solidarizat cu profesorii.

Pe 5 septembrie curent, membrii grupului de inițiativă „Pedagogi solidari” au depus o petiție semnată de circa 6101 de persoane, prin care se cere, în regim prioritar, majorarea salariilor cadrelor didactice cu 50% și a cadrelor non-didactice cu 100%.

Foto: Facebook/OccupyGuguță