(FOTO) Conflict prezidențial de interese! Igor Dodon organizează „Cupa Președintelui” la polo de apă, unde fiul său e jucător

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Igor Dodon riscă a fi acuzat de „conflict de interese” pentru organizarea celei de-a doua ediții a Turneului internațional de polo pe apă „Cupa Președintelui”, care se desfășoară „sub egida Președintelui Republicii Moldova”. Evenimentul are loc la Școala Sportivă Specializată nr.4 de polo pe apă „Gheorghe Osipov”, din Chișinău. La competiție participă selecționatele a 5 țări: Belarus, Kazahstan, România, Ucraina și Moldova, iar unul dintre sportivii care reprezintă țara noastră este chiar fiul cel mare al șefului statului, Vlad Dodon.

„Am salutat participanții și le-am urat sportivilor succes la competiție. Am reiterat faptul că dezvoltarea culturii fizice și a sportului în țara noastră, constituie pentru mine o prioritate. Mi-am exprimat convingerea că turneul „Cupa Președintelui” va deveni o tradiție frumoasă pentru sportul moldovenesc”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook după ce a participat la deschiderea turneului.

„Susțin și încurajez organizarea unor asemenea evenimente. În calitate de Președinte al țării voi depune tot efortul pentru a promova sportul. Țin să amintesc faptul că în prezent se află în plină desfășurare campania națională de construcție a circa 300 de complexuri sportive în localitățile rurale din Republica Moldova, lansată la inițiativa mea”, a mai menționat acesta.

Cât ține de fiul său, care poate fi văzut în pozele atașate postării, Igor Dodon nu a amintit nimic.

Amintim că, anterior, Vlad Dodon acum în vârstă de 15 ani a declarat că visul său este să devină campion la campion al Moldovei la polo pe apă și să participe la Jocurile Olimpice, deși, spune el, e un vis prea mare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...