Învață să plantezi arbori trainici la un nou workshop de weekend, împreună cu EcoVisio

activEco ‘Growing Trees’ Weekend Challenge

A venit toamna, ceea ce înseamnă un nou sezon de plantări! A.O. EcoVisio și inițiativa Seed It Forward îl întâmpină cu entuziasm și cu o provocare, sub forma workshop-ului de weekend „Creștem arbori”. Dacă ai vrut vreodată să plantezi copaci, dar n-ai știut cum se face acest lucru, ești invitat între 19-21 octombrie la Eco-Village Moldova (sat Rîșcova, raionul Criuleni).

„Pe parcursul celor trei zile, vom împărtăși experiențele Seed It Forward de plantare a copacilor, de organizare a plantărilor cu voluntari și principalele lucrări de îngrijire a puieților în primii ani. Vei pleca de la workshop cu idei simple și clare despre ce înseamnă o plantare corectă și vei căpăta resursele pentru a organiza propria acțiune de înverzire în grup”, spun organizatorii.

Mai concret, vei învăța să:

#crești arbori și arbuști din semințe, puieți și butași;

#tai corect un copac;

#altoiești pomii fructiferi;

#alegi specii potrivite pentru fiecare loc și timp al anului;

#organizezi o plantare în grup.

Workshop-ul este organizat în cadrul programului de educație ecologică activEco și este complet gratuit. Mesele, cazarea și drumul sunt de asemenea asigurate de organizatori.

Ești așteptat să te înregistrezi până la 12 OCTOMBRIE. Poți face acest lucru AICI!

Mai multe detalii despre eveniment găsești AICI!

DESPRE ORGANIZATORI

Fondată în anul 1999, EcoVisio este o asociație obștească din Chișinău, activă în sfera ecologiei și a dezvoltării durabile. Misiunea organizației constă în atingerea potențialului real al regiunii noastre ca model de societate sustenabilă. EcoVisio derulează programul activEco în fiecare an începând din 2013, cu sprijinul programului Theodor-Heuss-Kolleg din Germania.

Seed It Forward este inițiativa a doi membri EcoVisio care iubesc copacii și vor să cultive o relație sănătoasă între ei și oameni. De la înființare în 2015, Seed It Forward a organizat 37 de acțiuni de înverzire cu peste 1000 de voluntari implicați, lăsând în urma lor peste 7000 de arbori plantați, monitorizați și îngrijiți în 10 raioane din Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente