16:50:55 20.04.2024
Stiri

FOTO // Partidul „ȘOR” i-a felicitat pe DASCĂLII din R. Moldova de Ziua Profesorului

Partide/Comunicate 05.10.2018 14:58 Vizualizări2271 Autor: Ziarul National
FOTO // Partidul „ȘOR” i-a felicitat pe DASCĂLII din R. Moldova de Ziua Profesorului


De Ziua Internațională a Profesorului, marcată la 5 octombrie, reprezentanții Partidului „ȘOR” din toată republica i-au felicitat pe dascăli. „Chiar din primele ore ale dimineții, în sute de instituții de învățământ membrii formațiunii le transmis dascălilor flori, mesaje de susținere și felicitări. Iar reprezentanții împuterniciți ai formațiunii din raioane au mers la colectivele de pedagogi și cu o altă surpriză – torturi la desert”, se arată într-un comunicat de presă al partidului.

Președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a transmis un mesaj de felicitare profesorilor: „Dragi pedagogi! Sunt absolut convins că pentru munca Dumneavoastră asiduă și plină de abnegație meritați mult mai mult decât ceea ce primiți astăzi. Sunt convins că trebuie să vă fie create condiții impecabile pentru viață și muncă, că societatea ar trebui să revină la respectul binemeritat pentru profesia Dumneavoastră extrem de grea. Cred că anume de la aceasta ar trebui să înceapă toate reformele din toate domeniile. Sunt sigur că vom reuși aceasta împreună. Vă felicit cu ocazia Zilei Profesorului. Vă doresc multă sănătate și bucurii”.

În ajun, a fost anunțat faptul că primarul de Orhei a decis ca de la 1 octombrie curent să le aloce lunar câte 1 000 de lei suplimentar la salariile lucrătorilor din toate grădinițele din oraș.

Sursa citată mai menționează că Partidul „ȘOR” a accentuat în repetate rânduri că sfera educației și asigurarea condițiilor și salariilor decente reprezintă o prioritate de „grad zero” în programul politic al formațiunii. „În mod expres, formațiunea optează pentru majorarea semnificativă a salariilor pedagogilor. Totodată, a elaborat un program special pentru bugetari, în vederea asigurării cu locuințe sociale, inclusiv pentru tinerii pedagogi. Acest program este deja implementat la Orhei și, potrivit liderului formațiunii, va fi extins în toată țara, după ce echipa sa va ajunge în Parlament”.

Ziua Internațională a Profesorilor este marcată în majoritatea țărilor lumii la 5 octombrie și reprezintă ziua profesională a tuturor reprezentanților sistemului de educație.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md