„Homofobia e o încălcare la fel de dură ca și rasismul”. Ce țară din Europa va pedepsi cu închisoare declarațiile homofobe

ITALY-GAY-PRIDE-RIGHTS-PARADE-LGBT

Parlamentul elvețian a votat legea care criminalizează homofobia și transfobia. Persoanele care vor manifesta astfel de comportament riscă 3 ani de detenție.

Consiliul Național a votat această lege cu 118 voturi pro și 60 împotrivă. Prin urmare, în Elveția, homofobia și transfobia este considerată o încălcare dură la fel ca și rasismul, scrie pinknews.co.uk.

Cu toate acestea, legea trebuie să fie aprobată și de Consiliul Statelor al Elveției ca aceasta să devină, în cele din urmă, lege.

Consilierul național Mathias Reynard a postat pe Twitter un mesaj în susținerea acestei legi. „Consiliul Național acceptă inițiativa mea parlamentară împotriva homofobiei și a transfobiei! Este un mare succes pentru drepturile omului. Răspunsul final îl așteptăm în decembrie din partea Consiliul statelor.”

În cuvântarea sa, Reynard a spus că „Decizia Parlamentului Elvețian a adus o veste bună întregii lumi, deoarece transmite un mesaj puternic precum că homofobia nu este o opinie, ci e o încălcare a legii așa ca rasismul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente