09:29:11 25.04.2024
Stiri

Lidera PAS crede că, fără contribuția lui Vlad Filat, nu avea cum să fie FURAT miliardul din sistemul bancar. „În investigații nu o să găsiți nimic legat de mine”

Politică 05.10.2018 10:33 Vizualizări2213 Autor: Ziarul National
Lidera PAS crede că, fără contribuția lui Vlad Filat, nu avea cum să fie FURAT miliardul din sistemul bancar. „În investigații nu o să găsiți nimic legat de mine” captură


Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, consideră că, fără contribuția fostului premier și lider al PLDM, Vlad Filat, nu avea cum să fie furat miliardul din sistemul bancar din R. Moldova. În același timp, comentând lozinca afișată ieri de tinerii democrați: „Maia Sandu și Filat miliardul au furat”, politiciana a afirmat că în raportul Kroll, dar și în investigațiile procuraturii nu apare numele ei.

„Vlad Filat o fi fost implicat. Este clar că aceste lucruri nu se pot întâmplat fără ca prim-ministrul să știe. E clar că aceste lucruri nu se pot întâmpla fără ajutorul premierului, fără contribuția celor de la Banca Națională a Moldovei, a celor de la Banca Națională, de la procuratură, de la Centrul Național Anticorupție. Procesul a fost închis și nu știm în ce măsură este vinovat (Filat n.r.) Am o altă întrebare, unde sunt banii?”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Puterea a Patra”, de la N4.

De asemenea, politiciana a precizat că nu are nicio tangență cu acest furt, chiar dacă oponenții politici încearcă să lege numele său de al fostului premier Filat.

„Să judecăm din ceea ce a scris Kroll în investigațiile sale. Acolo n-o să găsiți nimic legat de mine, la fel cum n-o să găsiți nimic nici în marea strategie de râsul găinilor a Procuraturii. Acolo este scris foarte clar care sunt persoanele implicate. Dacă PD deține controlul asupra tuturor instituțiilor, atunci unde sunt banii, de ce nu sunt recuperați? O altă întrebare ține de Șor cel protejat, care conform raportului Kroll este implementatorul acestei scheme de furt”, a adăugat lidera PAS.

Sursa citată s-a referit și la declarațiile lui Ilan Șor, care în nenumărate rânduri a spus că a finanțat PLDM-ul, inclusiv pentru ca Maia Sandu să ajungă deputat la alegerile din 2014.

„Să fi știut despre aceste lucruri, evident că nu aș fi vrut să am de a face cu nimeni din cei care au participat sau au acceptat să se întâmple furtul miliardului. Este clar că această schemă a fost elaborată de PD, ei sunt isteți la scheme, dar asta s-a întâmplat și cu contribuția oamenilor din PLDM”, a conchis Maia Sandu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md