‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
8.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriOrhei Vit a anunțat că nu va mai achiziționa prune în sezonul curent

Orhei Vit a anunțat că nu va mai achiziționa prune în sezonul curent

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Conducerea companiei Orhei Vit a decis să stopeze achiziția prunelor pentru prelucrare, deoarece în sezonul curent a procesat aproximativ 8 mii de tone de prune. Aceasta este de 3-4 ori mai mult decât volumul mediu obișnuit de prelucrare a prunelor, care au fluctuat în ultimii ani între două și trei mii de tone. Reprezentanții companiei nu sunt siguri că vor putea vinde produsele şi cred că pentru aceasta vor avea nevoie de minim 2 ani, scrie east-fruit.com.

O creștere semnificativă a volumului prelucrat în acest an, este explicată de managerii companiei, prin dorința de a menține parteneriate bune cu producătorii agricoli, care se află într-o situație dificilă din cauza că nu au unde îşi vinde produsul. Menţinerea parteneriatului este deosebit de important, deoarece majoritatea întreprinderilor de la care au fost colectate prunele, asigură fabrica şi cu alte fructe, legume de care aceasta are nevoie. La fel, preţul pentru prunele tehnice este destul de mic şi constituie 0,8-1,5 lei/kilogram.

Compania Orhei Vit se află printre liderii industriei de fabricare a sucurilor şi produselor pentru copii în Moldova, care sunt exportate în 25 de ţări ale lumii, inclusiv Rusia, România, Belarus, Germania, SUA şi altele.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›