08:06:11 19.04.2024
Stiri

Un fondator al Platformei Civice „Demnitate și Adevăr” susține că PAS și PPDA vor lua maximum 10 mandate la parlamentare, iar uniuniștii riscă să nu ajungă în Parlament

Politică 04.10.2018 16:00 Vizualizări2400 Autor: Ziarul National
Un fondator al Platformei Civice „Demnitate și Adevăr” susține că PAS și PPDA vor lua maximum 10 mandate la parlamentare, iar uniuniștii riscă să nu ajungă în Parlament


Fostul vicepremier Valentin Dolganiuc, unul dintre fondatorii Platformei Civice „Demnitate și Adevăr”, care ulterior s-a transformat în Partidul Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA), este convins că formațiunile Maiei Sandu și Andrei Năstase vor obține în jur de 10 mandate la alegerile parlamentare din februarie.

„PAS și PPDA au spus că merg de sine stătător la alegeri. Aceste două partide pot lua maximum 10 mandate”, a declarat acesta în cadrul emisiunii „Punctul pe azi”, de la TVR Moldova.

De asemenea, Dolganiuc spune că cele două formațiuni, care au anunțat că vor merge împreună în alegeri, nu vor câștiga niciun mandat în circumscripțiile uninominale.

Dolganiuc a mai adăugat că nu-i vede bine nici pe unioniști. „Partidele unioniste riscă să nu aibă reprezentanță în Parlament”, a punctat acesta.

Reprezentantul Mișcării Civice Europene, Valentin Dolganiuc, consideră că partidele de opoziție proeuropene și formațiunile unioniste ar trebui să facă front comun în alegerile parlamentare.

Prezent la aceeași emisiune, vicepreședintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, a spus că formațiunea pe care o reprezintă nu a refuzat propunerea Mișcării Civice Europene.

„Nu a existat vreun refuz categoric. Există un efort conjugat și o muncă pe care o realizează PD ca să nu permită coagularea unei coaliții mari, care ar putea să contracareze construcția PD și PSRM, și nici unioniștii să nu nimerească acolo”, a spus Munteanu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md