/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Încă două cazuri de pestă porcină. Satele unde au fost identificate animalele bolnave

missing
04 octombrie 2018, ora 15:59

În Rezina a fost accidentat de o mașină un mistreț, iar la efectuarea testelor de laborator s-a depistat că animalul este bolnav de pestă porcină africană. Ulterior, a fost instituită comisia pentru situații excepționale, aprobat planul și cadavrul a fost nimicit. La Palanca focarul există permanent.

„În cazul în care prin teste de laborator se depistează că porcul este cu pestă porcină africană sunt restricții pe gospodării, se petrec măsurile sanitare pentru dezinfecție, precum arderea cadavrelor. După aceea se vorbește cu locatarii din zona respectivă și se pune careva restricții”, a declarat Vitalie Carauș

Se interzice comercializarea pe piață a produselor și sunt restricții prin a nu li se permite transportarea produselor din gospodării pe un termen de 60 de zile.

Precizăm că, în cazul în care într-o localitate au fost identificate trei cazuri de pestă porcină, atunci toți porcii din localitate urmează a fi nimiciți, iar proprietarii lor despăgubiți.

Pesta porcină nu se transmite de la animale la om, prin urmare nu afectează omul. Produce însă un procent de morbiditate şi mortalitate foarte ridicat în cadrul populaţiei de porci, iar pierderile rezultate în urma combaterii ei sunt deosebit de ridicate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram