21:56:11 28.03.2024
Stiri

VIDEO // Obligat de angajator să doarmă pe o bancă din pădure, în Germania

Moldovenii în lume 04.10.2018 14:01 Vizualizări3355 Autor: Ziarul National
VIDEO // Obligat de angajator să doarmă pe o bancă din pădure, în Germania sursa: google.ro


Un român care a plecat în Germania în speranța unei vieți mai bune, a fost obligat de angajatorul său să doarmă timp de trei săptămâni pe o bancă din pădure, la temperaturi apropiate de zero grade.

Românul, care este din județul Alba, a ajuns în Germania după ce un vecin i-a promis un loc de muncă la firma la care lucra și el. Acesta i-a spus că era vorba de un salariu de nouă euro pe oră și că ar avea cazarea asigurată.

Însă, în momentul în care a ajuns la Offenbach, bărbatul a aflat că lucrurile nu erau deloc așa cum i se promisese, notează stiridiaspora.ro.

Bărbatului i s-a spus că trebuie să îi plătească vecinului său, care l-a adus în Germania, un comision de 250 euro pe lună, plus chiria pentru patul de dormit în valoare de 250 euro. Mai mult, el ar fi trebuit să stea în cameră cu încă alți trei români.

După trei săptămâni în care a lucrat câte 12-14 ore pe zi, inclusiv în weekend, românul a cerut contractul de muncă pentru a se asigura că este angajat legal.

Atunci lucrurile s-au înrăutățit pentru el. În momentul în care a cerut actele, angajatorul și vecinul său l-au dat afară din casă, doar cu hainele de pe el.

Fără vreun ban în buzunar și aflându-se în imposibilitatea de a se întoarce acasă, în România, bărbatul a rămas în oraș sperând că va reuși să găsească o sursă de venit.

Timp de trei săptămâni a fost nevoit să doarmă pe o bancă din pădurea de lângă oraș.

Din fericire, el a reușit să se întoarcă acasă, la familia lui, ajutat fiind de o asociație care luptă pentru drepturile românilor din Germania și Austria.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md