/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Student la medicină, trimis de procurorii anticorupție în judecată, pentru trafic de influență

missing
04 octombrie 2018, ora 13:47

Potrivit procuraturii, tânărul acţionând intenţionat şi din interes material, susținând că are influență asupra persoanelor publice din cadrul USMF, responsabile de restabilirea la studii a studenţilor exmatriculaţi, a promis că îi poate determina să restabilească o fostă studentă la instituţia respectivă de învăţământ. În acest scop, învinuitul a pretins de la prietenul tinerei suma de 8000 de euro, în schimbul cărora ex-studenta la medicină urma să fie restabilită la studii în anul III, și să-i fie permisă lichidarea restanţelor din anul II.

În continuare, învinuitul a reușit să obțină de la prietenul studentei, suma de 5000 de euro, moment în care a fost surprins în flagrant și reținut de către procurori și ofițerii Centrului Național Anticorupție.

Învinuitul şi-a recunoscut vina în săvârșirea infracţiunii şi la moment este liberat provizoriu sub control judiciar.

Pentru fapta săvârșită, prevăzută de art.326 alin.(1) Cod penal, învinuitul riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 2000 la 3000 unităţi convenţionale sau cu închisoare de până la 5 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram